Άννα Βεκιάρη

Εκπαιδεύτρια Χορού, Χορεύτρια, Χοροθεραπεύτρια

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της “’Αννας Πέτροβα” το 2010 και από τότε διδάσκει κλασικό και σύγχρονο σε παιδιά και ενήλικες. Είναι εκπαιδευόμενη χοροθεραπεύτρια στην Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδας, εκπαιδευόμενη Polestar Pilates Instructor και κάτοχος διπλωμάτων της R.A.D (Royal Academy of Dancing). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα χορού σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το καλοκαίρι του 2012 παρακολούθησε το πρόγραμμα DanceAbility Teacher Training με τον Alito Alessi, μέθοδος σύγχρονου χορού-αυτοσχεδιασμού – contact improvisation για μικτές ομάδες, στη Βιέννη, στο πλαίσιο του διεθνούς φεστιβάλ χορού Impulstanz.

Από το 2012 δουλεύει σα δασκάλα χορού σε μικτές ομάδες και διδάσκει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά και ενήλικες με αναπηρία. Έχει συνεργαστεί με τους συλλόγους MDA (Σωματείο για τη Φροντίδα Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις) , ΣαμΣκΠ (Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας) και ΠΕΓΚΑΠ -ΝΥ (Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων- Παιδιών Νοητικά Υστερούντων).

Το 2015 δημιούργησε τη μικτή ομάδα σύγχρονου χορού “Έξις” με στόχο την ισότιμη ένταξη των ανάπηρων χορευτών στην τέχνη και την εκπαίδευση του χορού. Με την ““Έξις”” διοργανώνει σεμινάρια χορού εντός και εκτός Αθηνών ( Studio Κινητήρας, Cumana Dance, Impact Hub, Θέατρο Εμπρός, 5ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών ) και παραστάσεις ( Το Τρένο στο Ρουφ, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Θέατρο της Ρεματιάς). Το Μαϊο του 2018 συνεργάστηκε με το Kyma Project και τη γαλλική μικτή ομάδα Compagnie DK-Bell για τη δημιουργία της παράστασης MANDIS, που παρουσιάστηκε στην Ανώτατη Σχολη Καλών Τεχνών. Το φθινόπορο του 2018 συμμετείχε στο πρόγραμμα Erasmus “Fais danser la mer” στην Τουλόν της Γαλλίας και στο φεστιβάλ Ανάμεσα στην Πορτογαλία.