ΕΤΗΣΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ: MAKING AND UN-MAKING DANCES
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ / ΩΡΑ
Κάθε Τετάρτη: 10:00 -15.00
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
-
Απαιτείται η κράτηση θέσης στο τηλ 2130411546
-
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.
-
Ετήσιο κόστος συμμετοχης: 800 €
Προκαταβολή εως 1 Οκτωβρίου: 200 €
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Οκτώβριος 2023 – Μάιος 2024
ΓΛΩΣΣΑ
-
Ελληνικά
![](https://ison.com.gr/wp-content/uploads/2023/09/372995459_822669046530521_6759356892902967424_n.jpg)
ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Το περσινό Making and un-making dances μετακομίζει στην πρωινή ζώνη του ΙΣΟΝ και αποκτά ετήσια διάρκεια και πιο επαγγελματικό χαρακτήρα.
Το εργαστήρι απευθύνεται σε αποφοίτους επαγγελματικών σχολών και άτομα με αναπηρία με εμπειρία στην κίνηση και το χορό και είναι προχωρημένου επιπέδου. Λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες και της ανάγκες των συμμετεχόντων, το πρόγραμμα αντιμετωπίζει τη χορογραφία σαν ένα διευρυμένο ερευνητικό πεδίο, που συνομιλεί με τις άλλες τέχνες και αντλεί μεθοδολογίες και πρακτικές από άλλα ακαδημαϊκά πεδία όπως η ανθρωπολογία, η κοινωνιολογία και η φιλοσοφία. Κεντρικό στοιχείο του προγράμματος αποτελεί η ενότητα «καλλιτεχνικά ερεθίσματα» που θα περιλαμβάνει επισκέψεις έκπληξη σε άλλους χώρους τέχνης, μουσεία, εξωτερικούς χώρους, και γνωριμία με καλλιτέχνες και θεωρητικούς από το χορό και άλλα πεδία.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν χορογραφικά σε μικρές ομάδες, θα έχουν υποστήριξη και καθοδήγηση (mentoring) σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και δύο ευκαιρίες ανοιχτής παρουσίασης της δουλειάς τους.
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τον Οκτώβριο του 2023 μέχρι τον Μάιο του 2024 και θα απασχολεί τους συμμετέχοντες δύο μέρες την εβδομάδα. Για τη δεύτερη μέρα, κατά την οποία οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιούν προσωπική έρευνα, θα υπάρξει μια σχετική ευελιξία ως προς τις ώρες και μέρες διαθεσιμότητας της αίθουσας του ΙΣΟΝ.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 12:00, το ΊΣΟΝ σε συνεργασία με την Μέντη Μέγα διοργανώνουν συνάντηση ενημέρωσης και γνωριμίας για το εργαστήρι χορογραφίας Making and un-making dances #2. Σας προσκαλούμε να ακούσετε για το περιεχόμενο και τη μορφή του εργαστηρίου, να κάνετε ερωτήσεις και να εκφράσετε και τις δικές σας προσδοκίες ή επιθυμίες για το εργαστήριο.
Η παρουσία σας στη συνάντηση ΔΕΝ είναι δεσμευτική της συμμετοχής σας στο εργαστήριο. Μπορείτε να έρθετε και να αποφασίσετε μετά για τη συμμετοχή σας. Ωστόσο, από τη στιγμή της εγγραφής, η δέσμευση σας για ολόκληρη τη διάρκεια του εργαστηρίου είναι σημαντική για την ομαλή διεξαγωγή του.
ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Κάθε Τετάρτη 10:00-15:00
- 2 ώρες «καλλιτεχνικά ερεθίσματα»:
α. διεπιστημονικές συναντήσεις έκπληξη
β. ειδικές θεματικές και θεωρία
- 1 ώρα διάλειμμα-μετακινήσεις
- 2 ώρες «πρακτικής χορογραφίας»
2η μέρα (επιλογή κατόπιν συνεννόησης με το χώρο)
- 2 ώρες ατομικής και ομαδικής έρευνας στο χώρο του ΊΣΟΝ
![](https://ison.com.gr/wp-content/uploads/2022/09/Medie-Megas-credit-Kiki-Papadopoulou--scaled.jpeg)
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΝΤΗ ΜΕΓΑ
Η Μέντη Μέγα γεννήθηκε στην Αγγλία το 1978. Αποφοίτησε από την Κ.Σ.Ο.Τ το 1998 και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο London Contemporary Dance School / Πανεπιστήμιο Kent. Δουλεύει σαν χορογράφος, δασκάλα χορού και ιστορίας χορού, δραματουργός, παραδίδει εργαστήρια, γράφει άρθρα και κάνει ομιλίες γύρω από το χορό και την περφόρμανς. Συνεργάζεται με καλλιτέχνες από διάφορα πεδία και από το 2013 δραστηριοποιείται στο πεδίο της προσβασιμότητας στο χορό για άτομα με αναπηρία ως συνεργαζόμενος καλλιτέχνης της Στέγης του Ωνασείου σε σχετικά προγράμματα. Μεγάλο μέρος της δουλειά της τα τελευταία χρόνια περιστρέφεται γύρω από θέματα ταυτότητας και νεότερης ελληνικής ιστορίας, με κεντρικό άξονα το σώμα ως σημείο τομής του προσωπικού και του συλλογικού βιώματος. Μέχρι το τέλος του 2023 θα εκδώσει το βιβλίο Παρόντα Σώματα: μια εισαγωγή στη θεωρία του χορού, που περιέχει 17 θεωρητικά κείμενα για το χορό, σε επιλογή, μετάφραση και με εισαγωγικά κείμενα της ίδιας. Είναι ιδρυτικό μέλος του ‘Συνδέσμου Χορού’, που οργάνωσε μεταξύ του 2010 και του 2016 εκπαιδευτικά, καλλιτεχνικά έργα καθώς και community projects σε όλη την Ελλάδα, και ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του DBM (Danse Bassin Mediterraneé, 2009-11). Έχει πραγματοποιήσει τις παραγωγές: Ποιητικό Άσυλο (Φεστιβάλ Αθηνών, 2008), Το Μαντρόσκυλο, μια αλληγορία για τα Media (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, 2010), Μεταπολίτευση (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, 2012), Sweet Abyss (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, 2014), Transforming Me, ένα δίγλωσσο σόλο (MIRfestival 2014, 5η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Danae Festival Milan 2015), Τρίπλες και Τριπλέτες (παράσταση για εφήβους, εκπαιδευτικό πρόγραμμα Στέγης, 2017-18), Trapped (Fast Forward Festival, συμπαραγωγή Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και Εθνικού Θεάτρου, Εθνικό Θέατρο 2018).