Skip to main content

Πάνος Ζουρνατζίδης

Ηθοποιός, Θεατρολόγος, Εκπαιδεύτής Θεάτρου,

Απόφοιτος του τμήματος Εργοθεραπείας των ΤΕΙ Αθήνας και του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Από το 2001 έπειτα από τροχαίο που του προκάλεσε σοβαρό τραύμα στην σπονδυλική στήλη είναι παραπληγικός. Η θεατρική του ενασχόληση ξεκίνησε το 2003 ως μέλος του θεατρικού τμήματος του ΠΑΣΥΠΚΑ συμμετέχοντας στην παράσταση «Χειραφέτησις» του Γεωργίου Σουρή σε σκηνοθεσία Αγγέλας Καζακίδου.

Από τότε ασχολείται συστηματικά με το θέατρο συμμετέχοντας σε παραστάσεις με την ομάδα ΑΚΡΟΒΑΣΙΑ στα έργα «Δάφνες και Πικροδάφνες» των Κεχαίδη-Χαβιαρά σε σκηνοθεσία Έλενας Βλάχου (Τεχνόπολη Γκάζι- Σεπτέμβριος 2004)  και «Οι γαμπροί της Ευτυχίας» των Τσιφόρου- Βασιλειάδη, σκηνοθεσία Έλενας Βλάχου(Θέατρο Ρεματιάς – Ιουλ. 2004 & Απρ. 2005).

Τον Οκτώβριο του 2005 συμμετέχει στην ταινία «Πάμε Μαζί: μια ταινία για την Κινητική Αναπηρία» που προβάλλεται συχνά στα πλαίσια της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης από την ΕΤ1 σεσενάριο Κατερίνας Ζυγογιάννη και  σκηνοθεσία Γιώργου Μουζακίτη.

Το 2006 και για τα επόμενα τρία χρόνια παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής, αυτοσχεδιασμού, φωνητικής- ορθοφωνίας και ιστορίας θεάτρου στο Θεατρικό Εργαστήρι «Πειραματική Σκηνή» του Δήμου Πετρούπολης ενώ παράλληλα συμμετέχει στις παραστάσεις «Αυτοσχεδιασμοί σε ποίημα του Μπωντλέρ» σε σκηνοθεσία Γιώργου Σουξέ (Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης- Ιούνιος 2006) , «Αχ τι καλό, Αχ τι κακό : 10 θεατρικά τραγούδια» μουσική παράσταση, επιμέλεια Θοδωρής Κατής, σκηνοθεσία Θοδωρής Κυριακός (Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης – Ιούνιος 2007 ), «Χάρβεϊ : Αυτός και το Κουνέλι» της Μαίρης Τσαίης, σκηνοθεσία Φωτεινής Παπαχριστοπούλου, Θεατρικό Τμήμα Ατόμων με Αναπηρία Δήμου Γλυφάδας (Ιανουάριος 2008),  «Μπρεχτ για Αρχάριους» των Πατρίκ Μπουσινιάκ- Μικαέλ Τος , σκηνοθεσία Έρης Γεωργακάκη, (Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης – Μάιος 2008 ),  «Όπερα της Πεντάρας» του Μπέρτολντ Μπρεχτ, σκηνοθεσία Κώστας Αρζόγλου (Θέατρο Πέτρας Ιούνιος και Σεπτέμβριος 2008), «Τα Δέντρα Πεθαίνουν Όρθια» του Αλεχάντρο Κασσόνα, σκηνοθεσία Φωτεινής Παπαχριστοπούλου, Θεατρικό Τμήμα Ατόμων με Αναπηρία Δήμου Γλυφάδας (Απρίλιος 2009).

Ταυτόχρονα σκηνοθετεί τις παραστάσεις της ομάδας ΕΝ ΠΛΩ «Γύρω- γύρω όλοι» βασισμένο σε κείμενα της Δήμητρας Σκλάβου, (Θέατρο Τόπος Αλλού – Απρ. 2008, Θύρα Τέχνης Ιαν. 2009- Φεβ. 2009) και  «Οδός Αρωμάτων» βασισμένο σε κείμενα Αλεσάντρο Κασσόνα, Κοκτώ, Μαρίας –Ρόσας Γκόβα. (Ανέβηκε στις γυναικείες φυλακές Θήβας – Μάιος 2009).

Από το 2010 είναι μέλος της ομάδας ΘΕ.ΑΜ.Α με συμμετοχή στην παράσταση «Ήρωες και Μύθοι» βασισμένη σε μονολόγους από τα κορυφαία θεατρικά έργα του Τέννεσση Ουίλλιαμς που έκανε πρεμιέρα στην κεντρική αυλή της “Τεχνόπολις” (Γκάζι) στις 25/7/2011.γ) σε σκηνοθεσία του εμπνευστή της ομάδας Βασίλη Οικονόμου και στην “Ηλέκτρα” του Σοφοκλή που παρουσιάστηκε την άνοιξη του 2012 στο international workshop ‘Act for Acting’ (Avigliana-Italy)  σε δύο μέρη: i) Video-art: “Electra mourning” ii) Αυτοσχεδιαστική αναπαράσταση της “σκηνής της αναγνώρισης” μεταξύ Ηλέκτρας και Ορέστη. Την περίοδο 2012-13 συμμετείχε στην νέα παράσταση την ομάδας «Αύριο» σε κείμενα της Έφης Τούμπα. Το 2013 συμμετείχε στο δραματοποιημένο αφιέρωμα με τίτλο «Κ. Π. Καβάφης: Επάγγελμα Ποιητής» (ρόλος: Κ. Π. Καβάφης) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο «Έτους Καβάφη 2013». Την περίοδο 2013-14 έπαιξε στην «Ιστορία του Ζωολογικού Κήπου» (The Zoo Story,) του Edward Albee (ρόλος: Πήτερ). Το 2015 συμμετείχε στην παράταση του ΘΕ.ΑΜ.Α. ‘Ιάκωβος ή Υποταγή’ του Eugenio Ionesco (ρόλος: Ροβέρτα) και το 2016 πρωταγωνίστησε στο έργο ‘Τσετσέ’ του L. Pirandello, μια συμπαραγωγή του ΘΕ.ΑΜ.Α. με τον σκηνοθέτη της παράστασης Μάνο Τριανταφυλλάκη. Συμμετείχε επίσης με το ρόλο του Δαρείου στην τραγωδία «Πέρσες» που έκανε πρεμιέρα στο Εθνικό Θέατρο (13&14/07/2016) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Την περίοδο αυτή (2016-2017) πρωταγωνιστεί στο έργο του Θανάση Τριαρίδη ‘Lebensraum’ σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου. Το 2018 συμμετέχει στο έργο “Νεκρασόφ” του J. P. Sartre στο ρόλο του Ζιλ Παλοτέν και στην ‘Αντιγόνη’ σε σκηνοθεσία Βασίλη Οικονόμου και Ελιάνας Περηφάνου που υποδύεται τον ρόλο του Κρέοντα.

Συμμετείχε ως ηθοποιός στην παιδική σκηνή του ΘΕΑΜΑ στις παραγωγές «Νάρκισσος και Ηχώ και άλλες μεταμορφώσεις» σε κείμενο και σκηνοθεσία Ελιάνας Περηφάνου και Βασίλη Οικονόμου και «Το δικό μας παραμύθι: Μια μουσικός, μια καρακάξα κι ένας κάστορας» σε κείμενο και σκηνοθεσία Ελιάνας Περηφάνου τις περιόδους 2018-2019 και 2019-2020 αντίστοιχα.

Το 2019 συμμετείχε επίσης ως ηθοποιός στην μεγάλου μήκους ταινία «Exile» του Βασίλη Μαζωμένου.