Φαίδρα Γιαννέλου

Μαέστρος, Καθηγήτρια μουσικής

faidra giannelou

Η Φαίδρα Γιαννέλου γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης. Είναι αριστούχος απόφοιτος του προπτυχιακού αλλά και του μεταπτυχιακού προγράμματος στην κατεύθυνση “Διεύθυνση Ορχήστρας” του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, με υπεύθυνο καθηγητή τον Μίλτο Λογιαδή. Τον Ιανουάριο του 2012, ανακηρύχθηκε Υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Έχει συνεργαστεί με συμφωνικές ορχήστρες σε Αμερική, Γερμανία, Αγγλία, Ρωσία, Σουηδία, Ιταλία, Ισπανία, Τσεχία, Ουγγαρία, Εσθονία, Πολωνία, Κροατία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία και Κύπρο και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με διεθνούς φήμης μαέστρους όπως: Bernard Haitink, Kurt Masur, Jorma Panula, Peter Eötvös, David Effron, Benjamin Zander, Colin Metters, Kirk Trevor, Neeme Järvi, Mark Stringer, Nicolás Pasquet, Paavo Järvi, Leonid Grid, Johannes Schlaefli, Leonid Korchmar, Isaac Karabtchevsky, Diane Wittry, Amaury du Closel, Lucas Vis και πολλούς άλλους.
Έχει επίσης διευθύνει την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, τη Συμφωνική Ορχήστρα και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ., την Ορχήστρα των Χρωμάτων, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, την Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Πάτρας, την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ηρακλείου Κρήτης,το σύνολο σύγχρονης μουσικής Kyklos Ensemble καθώς και τους Canadian Brass.
Τον Οκτώβριο του 2013 κέρδισε το δεύτερο βραβείο (ελλείψη πρώτου) στον Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Μαέστρων “Σόλων Μιχαηλίδης”, ο οποίος διοργανώνεται από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου.
Τον Αύγουστο του 2017 συνεργάστηκε ως καλλλιτεχνική διευθύντρια με την Sistema Europe Youth Orchestra, διευθύνοντάς την στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, ενώ για την χρονιά 2017-2018 υπήρξε καλλιτεχνική διευθύντρια της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του El Sistema Greece.
Ακόμη, δραστηριοποιείται ως μαέστρος στην Χορωδία Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Παλλήνης και την Χορωδία Εκπαιδευτικών Μουσικής Περιφέρειας Αττικής “Choremus”.
Για τη χρονιά 2017-2018 εργάστηκε ως μαέστρος στο Opera Studio του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, με το οποίο ανέβασε την όπερα Απαγωγή από το Σεράι του W.A. Mozart στο Θέατρο Απόλλων της Πάτρας. Τέλος, διδάσκει Διεύθυνση Ορχήστρας στο Ελληνικό Ωδείο Αμαρουσίου και στο Ωδείο ΑΡ στο Ηράκλειο Κρήτης.