Skip to main content

Εφηβικό εργαστήρι θεάτρου

«Θεατρική Δοκιμή: Αντιγόνη»
με τον Βασίλη Οικονόμου στο ΊΣΟΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ / ΩΡΑ

Κάθε Σάββατο 13:00 – 15:00

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

  • Απαιτείται η κράτηση θέσης στο τηλ 2130411546

ΚΟΣΤΟΣ

40 € το μήνα

ΓΛΩΣΣΑ

  • Ελληνικά

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 Αυτή τη χρονιά με σημείο αναφοράς την τραγωδία “Αντιγόνη” του Σοφοκλή θα δημιουργηθεί μία θεατρική παράσταση  που θα  εστιάζει στις διαχρονικές αξίες που φέρουν οι χαρακτήρες του έργου αλλά και αφορούν τους συμμετέχοντες εφήβους.  Αναζήτηση – έρευνα – κατανόηση του στόχου μιας δράσης όπως αυτός προσλαμβάνεται μοναδικά από κάθε άνθρωπο. Ο Αυτοσχεδιασμός στην υπηρεσία της ανάδειξης της μοναδικότητας και της προσωπικής πρόσληψης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Περιορισμένος αριθμός ατόμων.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

📢 ΙΣΟΝ – Εργαστήρι Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης για το Θέατρο και το Χορό | 6ος Κύκλος σπουδών | 2024-2025

♿ Τα μαθήματα του εργαστηρίου ΙΣΟΝ στοχεύουν στη συνεκπαίδευση και συναντίληψη αναπήρων και μη αναπήρων σπουδαστών.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
☎️ 6947975002 και 2130411546
📧 exis.dance.company@gmail.com
📍 ΙΣΟΝ – Μελενίκου 33, Βοτανικός (Γκάζι)

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ

Βασίλης Οικονόμου
Ηθοποιός, Εκπαιδευτής Θεάτρου, Σκηνοθέτης

Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «Πρόβα»  (ανάπηρο άτομο που πέρασε επιτυχώς τις εξετάσεις Ανώτερης Δραματικής Τέχνης του Υπουργείου Πολιτισμού) και του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα στην Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές με ειδίκευση στο «Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο» του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το 2010 ίδρυσε το Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία «ΘΕΑΜΑ». Η θεατρική ομάδα ΘΕΑΜΑ (www.theamatheater.gr) αποτελεί την πρώτη επαγγελματική συμπεριληπτική (αναπήρων και μη αναπήρων) ομάδα θεάτρου στη χώρα μας. Το 2011 σκηνοθέτησε το αφιέρωμα στην Αρχαία Ερωτική Ποίηση «Έρως ο Λυσιμελής» – Παγκόσμια ημέρα Ποίησης 21/3/2011 Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Αίθουσα ¨Ν. Σκαλκώτας¨, Μέγαρο Θεοχαράκη 19/5/2011).

Τον Σεπτέμβριο του 2013 (23-29 Σεπτεμβρίου) εκπροσώπησε την ομάδα και έδωσε master-class υποκριτικής με τίτλο «Space and Time in Ancient Greek Tragedy» στο διεθνές φεστιβάλ «Proteatr» που διεξήχθη στη Μόσχα. Τέλος ήταν τιμώμενο πρόσωπο – ομιλητής στο 2ο επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Sociality-Creating Function of Art and Problems of Sociocultural Rehabilitation»» που διεξήχθη στην Ακαδημία της Φιλοσοφίας στη Μόσχα στις 1-2 Οκτωβρίου 2013 και παρουσίασε ομιλία περί αναδόμησης της διδασκαλίας ηθοποιών ΑμεΑ με τίτλο: «όψις (opsis) The interpretation of the term from antiquity to contemporary theatrical reality». Την χειμερινή περίοδο 2016 δίδαξε υποκριτική και αρχαίο θέατρο στο πλαίσιο του σεμιναρίου με τίτλο «Εισαγωγή στην Κωμωδία: Τεχνικές- Ανάλυση».

Τη θερινή περίοδο 2016 μετέφρασε και σκηνοθέτησε τους «Πέρσες» του Αισχύλου και συμμετείχε ως ηθοποιός (ρόλος: Ξέρξης). Το έργο έκανε πρεμιέρα στο Εθνικό Θέατρο (Σκηνή Ν. Κούρκουλος) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2016. (https://www.n-t.gr/el/events/perses2016)

Υπήρξε εκπαιδευτής θεάτρου κι ένας εκ των τριών συντονιστών του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού πενθήμερου εργαστηρίου C5 με τίτλο “Mirroring” (Χαϊδάρι 30/01- 03/02/2017) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EDUCATHE+ (“Educational Theatre as the place of raising inclusion and employability of People with Disability”) μία δράση ενταγμένη στο Erasmus+. Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος συμμετείχε στο πενθήμερο εκπαιδευτικό εργαστήριο C8 με τίτλο “I am free” ως εκπαιδευτής στο Ventspils της Λετονίας (2/07/2017-7/7/2017). Συμμετείχε στη Διεθνή ημερίδα στο Τορίνο στις 7/4/2017 για την παρουσίαση νέας μεθοδολογίας για Άτομα με Αναπηρία (έμφαση στις mental disabilities): “Πώς ένα Ανάπηρο άτομο μπορεί να γίνει co-leader κι εν συνεχεία leader ενός project!”.

Από το 2018 είναι artistic director του “ΘΕΑΜΑ” που συμμετέχει ως συνεργάτης (partner) του ευρωπαϊκού προγράμματος: POWER (https://power-creative.eu/). Τελικό προϊόν του προγράμματος η ταινία (filmed performance) που παρουσιάστηκε (πρεμιέρα) στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας στις 7 Δεκεμβρίου 2021 με τίτλο “Όλοι Ερχόμαστε από Κάπου” (“We all come from Sοmewhere”) μια συνδημιουργία που προέκυψε από τη σύμπραξη τεσσάρων επαγγελματικών συμπεριληπτικών θεατρικών ομάδων από Ιρλανδία, Ιταλία, Τσεχία και την Ελλάδα και τεσσάρων αντίστοιχα σκηνοθετών ένας εκ των οποίων και ο Βασίλης Οικονόμου. Την ταινία μπορείτε να την παρακολουθήσετε δωρεάν με υπότιτλους σε τέσσερις διαφορετικές γλώσσες και ακουστική περιγραφή στο: https://weallcomefromsomewhere.com/

Έχει δώσει πολλά master-classes στην Ελλάδα και το εξωτερικό (τελευταίο στις 5 και 6 Μαρτίου 2022 στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής: «Όλοι μαζί στην Όπερα») για την συμπεριληπτική προσέγγιση στο επαγγελματικό θέατρο με βασικούς άξονες τη συναντίληψη και τη συνεκπαίδευση.

Επίσης, είναι συνιδρυτής του “ΊΣΟΝ”, του πρώτου εργαστηρίου επαγγελματικής συστηματικής συμπεριληπτικής εκπαίδευσης για το Θέατρο και το Χορό στην Ελλάδα (www.ison.com.gr), και τα δύο τελευταία χρόνια (2021 & 2022) είναι επισκέπτης εκπαιδευτής στις εκπαιδευτικές δράσεις του Εθνικού Θεάτρου (Μικρό Εθνικό).