Skip to main content

ΕΦΗΒΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΟΡΟΥ

Συντονίστριες: Άννα Βεκιάρη και Ντέμη Παπαθανασίου
13-16 ετών
Παρασκευή 29 Νοεμβρίου | 18:00 - 20:00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ / ΩΡΑ

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2024

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

  • Απαιτείται η κράτηση θέσης στο τηλ 6947975002

ΚΟΣΤΟΣ

Κόστος συμμετοχής: 10 €

ΓΛΩΣΣΑ

  • Ελληνικά

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Σε αυτό το εργαστήριο, με εργαλεία μας τον σύγχρονο χορό, τον αυτοσχεδιασμό και τη σύνθεση χορογραφικών φράσεων, θα εξερευνήσουμε πώς οι καθημερινές κινήσεις μπορούν να μεταμορφωθούν σε χορευτική έκφραση, με σκοπό να αγγίξουμε θέματα προσβασιμότητας. Οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν πάνω σε απλές κινήσεις, εμπνευσμένες από την καθημερινότητα, και θα τις επαναπροσδιορίσουν στον χώρο, δημιουργώντας μια ροή που μπορεί να υπερβεί τα εμπόδια και τους περιορισμούς.
Καθώς πειραματιζόμαστε με τον αυτοσχεδιασμό και τη σύνθεση μικρών χορογραφικών φράσεων, αναζητούμε τρόπους να εκφράσουμε την ανάγκη για πρόσβαση και ελευθερία κινήσεων. Η επεξεργασία των καθημερινών αυτών κινήσεων σε χορευτικά μοτίβα θα μας επιτρέψει να σκεφτούμε δημιουργικά πώς το σώμα και η κίνηση μπορούν να συμβάλλουν στην κατανόηση των δυσκολιών της προσβασιμότητας και στην αναζήτηση λύσεων που τις υπερβαίνουν.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Περιορισμένος αριθμός ατόμων.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
Κόστος συμμετοχής: 10 €

📢 ΙΣΟΝ – Εργαστήρι Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης για το Θέατρο και το Χορό | 6ος Κύκλος σπουδών | 2024-2025

♿ Τα μαθήματα του εργαστηρίου ΙΣΟΝ στοχεύουν στη συνεκπαίδευση και συναντίληψη αναπήρων και μη αναπήρων σπουδαστών.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
☎️ 6947975002 και 2130411546
📧 exis.dance.company@gmail.com
📍 ΙΣΟΝ – Μελενίκου 33, Βοτανικός (Γκάζι)

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΕΣ

Άννα Βεκιάρη
Καλλιτεχνική Διευθύντρια ΕΞΙΣ, Χορογράφος,
Εκπαιδεύτρια Χορού, Χορεύτρια, Χοροθεραπεύτρια

Η Άννα Βεκιάρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια της επαγγελματικής συμπεριληπτικής ομάδας σύγχρονου χορού ΕΞΙΣ και συνιδιοκτήτρια του ΙΣΟΝ Θέατρο – Χορός, το πρώτο εργαστήρι συμπεριληπτικής εκπαίδευσης (ανάπηρων και μη ανάπηρων) για το θέατρο και το χορό στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της “Άννας Πέτροβα” το 2010. Είναι τελειόφοιτη χοροθεραπεύτρια στην Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδας και Polestar Pilates instructor. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα χορού σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει δουλέψει ως χορογράφος και βοηθός σκηνοθέτη σε θεατρικές παραστάσεις και έχει παρακολουθήσει το εργαστήρι σχεδιασμού θεατρικών φωτισμών με την Κατερίνα Μαραγκουδάκη. Το καλοκαίρι του 2012 παρακολούθησε το πρόγραμμα DanceAbility Teacher Training με τον Alito Alessi, μέθοδος αυτοσχεδιασμού/contact improvisation για συμπεριληπτικές ομάδες, στη Βιέννη και από τότε δουλεύει σα δασκάλα χορού σε συμπεριληπτικό πλαίσιο σε παιδιά και ενήλικες. Έχει συνεργαστεί με διάφορους συλλόγους MDA (Σωματείο για τη Φροντίδα Άτόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις) , ΣαμΣκΠ (Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας), ΠΕΓΚΑΠ – ΝΥ (Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων-Παιδιών Νοητικά Υστερούντων), Πρότυπο Κέντρο Χαϊδαρίου κ.α. και με σχολεία ειδικής και γενικής εκπαίδευσης. Την ακαδημαϊκή χρονιά 2020- 2021 συνεργάστηκε με το KEA-AMEA (Κέντρο Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία) ως χορογράφος στο πλαίσιο της δράσης «Εργαστήρια Παραστατικών Τεχνών Κοινωνικής Συμπερίληψης» για την προώθηση της καθολικής προσβασιμότητας για τα Άτομα με Αναπηρία στον πολιτισμό, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Έχει συνεργαστεί με ομάδες  και συμπεριληπτικούς φορείς σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το Φεβρουάριο του 2023 έγινε δεκτή στο Alleyne Dance Mentorship Programme για νέους χορογράφους.Το 2015 δημιούργησε την επαγγελματική συμπεριληπτική ομάδα σύγχρονου χορού ΕΞΙΣ στην οποία χορογραφεί και διοργανώνει σεμινάρια ( Φεστιβάλ χορού Ακροποδητί, Λυρική σκηνή, Μύλος Παραστατικών Τεχνών, Cumana Dance, Θέατρο Εμπρός κ.α). Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά προγράμματα και συνεργάζεται με συμπεριληπτικές ομάδες χορού και συμπεριληπτικούς φορείς από το εξωτερικό.

Ντέμη Παπαθανασίου
Χορεύτρια, Χορογράφος

Η Ντέμη Παπαθανασίου υπήρξε συν-καλλιτεχνική διευθύντρια του Theatre enCorps Collectif.  Είναι επίσης μέλος του I-Dance του Ιδρύματος Ωνάση από το 2013. Ως μέλος του I-dance έχει συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού «Unlimited Access» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 2015. Παράλληλα, παρακολούθησε στη ΣΤΕΓΗ του Ιδρύματος Ωνάση τα εργαστήρια του προγράμματος iDance, συμμετέχοντας σε εργαστήρια στο εξωτερικό με τις υπόλοιπες ομάδες του iDance: Holland Dance Festival (Ολλανδία), Skånes Dansteater (Σουηδία), Stopgap Dance Company (Ηνωμένο Βασίλειο). Ολοκλήρωσε το πτυχίο Μinor Concentration in Contemporary Dance Practices το 2018. Έχει παρουσιάσει την πρώτη της μεγάλη χορογραφική δουλειά Dançor ως μέρος του Ourfestival 4 τον Αύγουστο του 2018. Η πρώτη της δουλειά για το Theater enCorps Collectif ως συν-καλλιτεχνική διευθύντρια το Journey παρουσιάστηκε στο Kyma Festival 2019 και Ourfestival 5 Σεπτεμβρίου 2019 στην Αθήνα. Επί πλέον; επιμελήθηκε την εκδήλωση λήξης του διεθνούς συνεργατικού έργου Seven to the Seventh for Theatre enCorps Collectif τον Ιούνιο του 2019 Nostos Festival. Στην τελετή λήξης, η Ντέμη συγκέντρωσε πολλαπλές ομάδες χορού για να συνεργαστούν. Η δεύτερη δουλειά της [New] Horizons, που εξερευνά την επίδραση της απομόνωσης του COVID-19 σε άτομα με αναπηρία και χωρίς, έκανε πρεμιέρα στο Our Festival 6 τον Αύγουστο και από εδώ έγινε μέρος του Mylos Festival στη Λάρισα τον Σεπτέμβριο του 2020. Η Ντέμη χορογράφησε μια νέα δουλειά με τίτλο «You Walk» για το Theatre enCorps Collectif που χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο της χρηματοδότησης «Φεστιβάλ και Πολυθεματικές Εκδηλώσεις» και παρουσιάστηκε διαδικτυακά  τον Ιούλιο του 2021.

Τον Ιούνιο του 2022, η Ντέμη συντόνισε και επιμελήθηκε το εργαστήριο «Making the Leap: Dancer to Choreographer» για το Europe Beyond Access Lab μαζί με τη Μαρία Κολιοπούλου. Η πειραματική ταινία μικρού μήκους της, μια συμπυκνωμένη εκδοχή του «You Walk», έλαβε το βραβείο Honorable Mention της κριτικής επιτροπής στο Festival VideoAndanza Internacional τον Μάρτιο του 2023. Αυτό το βίντεο χορού έχει επίσης προβληθεί στο Athens Video dance Festival τον Δεκέμβριο του 2023 και έχει επιλεγεί για το Dance Days Chania Video dance 2024. Για το κλείσιμο του Συμποσίου Europe Beyond Access: Disability and Transforming the Cultural Ecosystem στις Βρυξέλλες ήταν η μία από τις δύο συντονίστριες, μαζί με τη Μαρία Βλάχου. Συνεχίζοντας το καλλιτεχνικό της ταξίδι, η Ντέμη παρουσίασε την σόλο παράστασή της με τίτλο Who am I today? στο φεστιβάλ Beyond DisDance στην Κύπρο τον Ιανουάριο του 2024.