Πώς μπορεί μία λέξη να κρύβει τόσα ανείπωτα

Γράφοντας ένα Θεατρικό Μονόλογο

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ / ΩΡΑ

 • Από 12 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη
  15:00 – 17:00

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 • Απαιτείται η κράτηση θέσης στο τηλ 2130411546
 • Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.
 • Κόστος συμμετοχής: 120€

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

 • 8  συναντήσεις

ΓΛΩΣΣΑ

 • Ελληνικά

ΣΤΟΧΟΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Ένας μονόλογος είναι μία ρωγμή. Μία ρωγμή στο χρόνο όπου ο καθένας μπορεί να δει βαθιά μέσα σε ένα χαρακτήρα. Σαν μια κραυγή ανείπωτων που ψάχνει το κοινό της.

Σε αυτό τον κύκλο συναντήσεων και με βασικό εργαλείο τη βιωματική μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού, θα ασχοληθούμε με το πως μπορούμε να δομήσουμε ένα θεατρικό μονόλογο. Κάθε συμμετέχοντας/ουσα θα εμπλακεί προσωπικά αλλά και ομαδικά σε μία σειρά τεχνικών, παιχνιδιών αλλά και εργασιών που θα οδηγήσουν σταδιακά στη συγγραφή ενός ατομικού μονολόγου. Στο τέλος του εκπαιδευτικού κύκλου, όλα τα κείμενα θα παρουσιαστούν ως θεατρικό αναλόγιο στο χώρο του ΙΣΟΝ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Μετά από κάθε συνάντηση θα δίνεται υλικό προς μελέτη. Οι συμμετέχοντες/ουσες στο ενδιάμεσο χρόνο των συναντήσεων, θα φέρνουν εις πέρας μικρές αναθέσεις συγγραφής.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Από 12 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη 15:00 – 17:00,  8 συναντήσεις

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗ

Ο Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης ζει κι εργάζεται στην Αθήνα. Οι βασικές του σπουδές σχετίζονται με την Εργοθεραπεία (Bachelor), την Κριτική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών (Master), την Συγγραφή Θεατρικών Μονολόγων και την Παιδαγωγική Θεάτρου. Εργάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ ως εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού συνδιαλέγεται με συμπεριληπτικές ομάδες παιδιών κι ενηλίκων. Για δύο συνεχόμενες χρονιές αποτελούσε μέλος του στούντιο συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου, ενώ είναι συνδημιουργός του πιστοποιημένου προγράμματος εκπαίδευσης ενηλίκων «Θεατρικό Παιχνίδι και Ειδική Αγωγή».

Αυτή τη στιγμή ανήκει στην ομάδα του Εργαστηρίου Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής ‘Ροδάκινο’, ως εμψυχωτής/εκπαιδευτής εκπαιδευτικών και ενηλίκων. Έχει συνεργαστεί ως εκπαιδευτής ενηλίκων με διάφορους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς.

Θεατρικά του έργα έχουν παρουσιαστεί σε Αθηναϊκές Σκηνές, σε συνεργασία με διάφορους σκηνοθέτες και συγγραφείς όπως η Γεωργία Μαυραγάνη, η Βάνα Πεφάνη, ο Κοραής Δαμάτης, ο Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης κ.α. Έχει υπάρξει βοηθός σκηνοθέτη, ενώ το 2018 σκηνοθέτησε τη συμπεριληπτική ομάδα ‘Αχ, τι;’ όπου και πήρε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Scratch Night του Bob Theater Festival.

Από τις Εκδόσεις Βακχικόν κυκλοφορούν τρία του βιβλία:

 • Ερυθρό, θεατρικό κείμενο για την ενδοοικογενειακή βία
 • Δεν με Ξέρεις, αληθινά μικροδιηγήματα για ένα παιδί που διαμένει σε ίδρυμα
  ατόμων
 • Delete, κοινή έκδοση με τη Βάνα Πεφάνη δύο θεατρικών κειμένων με θέμα την
  κακοποίηση