Οι Άλλες Αφηγήσεις. Ξαναγράφοντας τις Ιστορίες μου

Εργαστήριο Συγγραφής Θεατρικού Μονόπρακτου

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ / ΩΡΑ

 • Από 1  Φεβρουαρίου και κάθε Τετάρτη
  15:00 – 17:00

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 • Απαιτείται η κράτηση θέσης στο τηλ 2130411546
 • Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.
 • Κόστος συμμετοχής: 240 €

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

 • 16  συναντήσεις

ΓΛΩΣΣΑ

 • Ελληνικά

«…Μιλώ.
Ακούω με λέξεις.
Γράφω με λέξεις.
Σκέφτομαι και επικοινωνώ με λέξεις.
Μόνο λέξεις.
Είμαι καταδικασμένος να χρησιμοποιώ τις λέξεις…»

 

Ο άνθρωπος είναι ένας αφηγητής ιστοριών. Ζει περιτριγυρισμένος τόσο από τις ιστορίες του όσο και από τις ιστορίες των άλλων. Αντιλαμβάνεται οτιδήποτε του συμβαίνει μέσω αυτών των ιστοριών και προσπαθεί να ζήσει τη ζωή του σαν να τις αφηγείται. Τι θα συνέβαινε όμως εάν μπορούσε να γράψει μία άλλη αφήγηση της ιστορίας του; Τι θα έκανε αλλιώς; 

Σε αυτό τον τετράμηνο κύκλο συναντήσεων και με βασικό εργαλείο τη βιωματική μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού, θα ασχοληθούμε με το πως μπορούμε να αλλάξουμε τις αφηγήσεις των ιστοριών μας, δημιουργώντας θεατρικά μονόπρακτα (θεατρικά έργα μίας πράξης). Κάθε συμμετέχοντας/ουσα θα εμπλακεί προσωπικά αλλά και ομαδικά σε μία σειρά τεχνικών και παιχνιδιών που θα οδηγήσουν σταδιακά στη συγγραφή ενός μονόπρακτου. Στο τέλος του εκπαιδευτικού κύκλου, όλα τα κείμενα θα παρουσιαστούν ως θεατρικό αναλόγιο στο χώρο του ΙΣΟΝ. 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Μετά από κάθε συνάντηση θα δίνεται υλικό προς μελέτη. Οι συμμετέχοντες/ουσες στο ενδιάμεσο χρόνο των συναντήσεων, θα φέρνουν εις πέρας μικρές αναθέσεις συγγραφής.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Από 1  Φεβρουαρίου και κάθε Τετάρτη 15:00 – 17:00,
16 συναντήσεις

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗ

Ο Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης ζει κι εργάζεται στην Αθήνα. Οι βασικές του σπουδές σχετίζονται με την Εργοθεραπεία (Bachelor), την Κριτική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών (Master), την Συγγραφή Θεατρικών Μονολόγων και την Παιδαγωγική Θεάτρου. Εργάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ ως εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού συνδιαλέγεται με συμπεριληπτικές ομάδες παιδιών κι ενηλίκων. Για δύο συνεχόμενες χρονιές αποτελούσε μέλος του στούντιο συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου, ενώ είναι συνδημιουργός του πιστοποιημένου προγράμματος εκπαίδευσης ενηλίκων «Θεατρικό Παιχνίδι και Ειδική Αγωγή». Αυτή τη στιγμή ανήκει στην ομάδα του Εργαστηρίου Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής ‘Ροδάκινο’, ως εμψυχωτής/εκπαιδευτής εκπαιδευτικών και ενηλίκων.

Έχει συνεργαστεί ως εκπαιδευτής ενηλίκων με διάφορους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς. Με το ΙΣΟΝ Θέατρο-Χορός συνεργάζεται δεύτερη φορά μετά την ολοκλήρωση του κύκλου «Πώς μπορεί μία λέξη να κρύβει τόσα Ανείπωτα; Γράφοντας ένα Θεατρικό Μονόλογο».

Θεατρικά του έργα έχουν παρουσιαστεί σε Αθηναϊκές Σκηνές, σε συνεργασία με διάφορους σκηνοθέτες και συγγραφείς όπως η Γεωργία Μαυραγάνη, η Βάνα Πεφάνη, ο Κοραής Δαμάτης, ο Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης κ.α. Έχει υπάρξει βοηθός σκηνοθέτη, ενώ το 2018 σκηνοθέτησε τη συμπεριληπτική ομάδα ‘Αχ, τι;’ όπου και πήρε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Scratch Night του Bob Theater Festival. 

Από τις Εκδόσεις Βακχικόν κυκλοφορούν τρία του βιβλία:

 • Ερυθρό, θεατρικό κείμενο για την ενδοοικογενειακή βία
 • Δεν με Ξέρεις, αληθινά μικροδιηγήματα για ένα παιδί που διαμένει σε ίδρυμα ατόμων 
 • Delete, κοινή έκδοση με τη Βάνα Πεφάνη δύο θεατρικών κειμένων με θέμα την κακοποίηση