Παντρεύονται ο χορός με τα παραμύθια?

Κύκλος βιωματικών εργαστηρίων με την Κωνσταντία Σταύρου & τη Γεωργία Αγγελή

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ / ΩΡΑ

Πρώτο σεμινάριο 2023:
Ημέρα & Ώρα διεξαγωγής: Κυριακή 5 Νοεμβρίου, 11.00- 15.00
Δεύτερο σεμινάριο 2023:
Ημέρα & Ώρα διεξαγωγής: Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, 11.00- 15.00

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

  • Απαιτείται η κράτηση θέσης στο τηλ 21 3041 1546  – 6970893810 ή στο ison.dance.theater@gmail.com
  • Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

ΚΟΣΤΟΣ

Κόστος κάθε σεμιναρίου: 60 ευρώ
Προπώληση: 50 ευρώ
Ειδικές τιμές για Ανάπηρα άτομα & μαθητές του ΙΣΟΝ 40 ευρώ
Κόστος ολόκληρου του κύκλου: 110 ευρώ
Προπώληση: 90 ευρώ
Ανάπηρα άτομα & μαθητές του ΙΣΟΝ 80 ευρώ

ΓΛΩΣΣΑ

  • Ελληνικά

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

“Παντρεύονται ο χορός με τα παραμύθια?”

Ελάτε να δώσουμε μαζί την απάντηση!

 

Ένας πρωτότυπος εργαστηριακός κύκλος ξεκινά!
Με τη Χοροθεραπεύτρια / Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, Κωνσταντία Σταύρου & Ραδιοφωνική Παραγωγός/ Αφηγήτρια, Γεωργία Αγγελή.

 

Ένα μαγικό ταξίδι αυτογνωσίας μέσα από το φανταστικό κόσμο των παραμυθιών και την τεχνική της Χοροθεραπείας. Εκεί όπου το συλλογικό ασυνείδητο παντρεύεται με το ατομικό και ο γάμος αυτός γεννάει καινούριους δημιουργικούς κόσμους.

 

Η Χοροθεραπεία είναι μια μέθοδος ψυχοθεραπείας που χρησιμοποιεί το σώμα και την κίνησή του για να παρέμβει στο άτομο και την ομάδα. Στο σεμινάρια αυτά, αλλά και στα επόμενα, που θα ακολουθήσουν, θα προσεγγίσουμε χοροθεραπευτικά τα παραμύθια και τον πλούσιο κόσμο τους σε σύμβολα και αρχέτυπα. Θα προσπαθήσουμε να τα εκφράσουμε και να τους δώσουμε μορφή μέσα από την κίνηση και το χορό. Στόχος ολόκληρου του κύκλου η αυτογνωσία, η χαρά και η ικανοποίηση μέσα από το σώμα και την κίνηση, η βαθύτερη εμπειρία των παραμυθιών, η αφύπνιση/ έκφραση του εσωτερικού μας παιδιού, καθώς και η καλλιτεχνική δημιουργία (ζωγραφική, συγγραφή παραμυθιού, κινησιολογική παρουσίαση) σε ατομικό ή συλλογικό επίπεδο.

 

Το κάθε σεμινάριο του κύκλου αυτού θα αποτελείται από μια σύντομη θεωρητική παρουσίαση της τεχνικής της Χοροθεραπείας και δυο βιωματικές / κινησιολογικές ασκήσεις από την Κωνσταντία Σταύρου, καθώς και την αφήγηση και αποσυμβολισμό/ ανάλυση ενός λαικού παραμυθιού από τη Γεωργία Αγγελή. Στο τέλος θα υπάρχει αποτύπωση/ παρουσίαση του πολύτιμου υλικού, που θα έχει αναδυθεί μέσα από το πάντρεμα της χοροθεραπευτικής διαδικασίας και του παραμυθιού (κινησιολογική ή εικαστική).

 

Ο εργαστηριακός αυτός κύκλος απευθύνεται σε ενήλικες, από 18 έως 108 ετών, ανεξαρτήτου φύλου ή επαγγελματικής ιδιότητας. Μπορούν να το παρακολουθήσουν εύκολα και να γευτούν τη χαρά της κίνησης και της δημιουργίας και ανάπηρα άτομα ή υπέρβαρα άτομα. Ο μαγικός κόσμος των παραμυθιών και της Χοροθεραπείας είναι για όλους!

 

Δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία στο χορό ή τη Χοροθεραπεία.

 

Πρώτο σεμινάριο 2023:

Ημέρα & Ώρα διεξαγωγής: Κυριακή 5 Νοεμβρίου, 11.00- 15.00

Δεύτερο σεμινάριο 2023:

Ημέρα & Ώρα διεξαγωγής: Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, 11.00- 15.00

 

*Τα εργαστήρια είναι αυτοτελή. Μπορεί κάποιος να τα παρακολουθήσει μεμονομένα ή και τα δύο μαζί για πιο ολοκληρωμένη εμπειρία.

 

Τόπος διεξαγωγής: ΙΣΟΝ- Θέατρο Χορός,

Διεύθυνση: Μελενίκου 33, Αθήνα

Τηλέφωνο21 3041 1546

Κόστος κάθε σεμιναρίου: 60 ευρώ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 50 ευρώ
Ειδικές τιμές για Ανάπηρα άτομα & μαθητές του ΙΣΟΝ 40 ευρώ

Κόστος ολόκληρου του κύκλου: 110 ευρώ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 90 ευρώ

Ανάπηρα άτομα & μαθητές του ΙΣΟΝ 80 ευρώ

 

Πληροφορίες/ κρατήσεις θέσεων:
Κωνσταντία Σταύρου, tel.: 6970893810

ΙΣΟΝ tel.: 21 3041 1546

 

*Θα ακολουθήσει εργαστηριακός κύκλος που θα απευθύνεται σε παιδιά & εφήβους.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γνωρίζοντας την Κωνσταντία Σταύρου,
Χοροθεραπεύτρια- Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

 

Η Σταύρου Κωνσταντία παρακολουθησε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Χοροθεραπείας, που διοργανωσε η Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδος, το 2001-2004. Συνεχισε διερευνητικά με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Αυθεντικής Κίνησης (τεχνική Χοροθεραπείας) με θέμα “Αυθεντική Κίνηση και Τέχνη”. Διεύρυνε τις σπουδές της στη Συμβουλευτική- Συνθετική Ψυχοθεραπεία στο Athens Synthesis Center, 2009- 2011. Εργαστηκε ως Χοροθεραπεύτρια (πρακτική άσκηση) στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα και στο Οικοτροφείο Ίρις, ξενώνα του Δαφνιού. Διδαξε στην Πειραματική Σκηνή Θεάτρου Πέτρας το μάθημα της κίνησης, μέσα από χοροθεραπευτικές τεχνικές. Εχει εργαστεί ως Χοροθεραπευτρια στο Συλλογο Τυρταίος Αμεα. Κάνει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες Χοροθεραπείας και Συμβουλευτικής, σε ενήλικες και παιδιά, δια ζώσης και on line. Διοργανώνει σεμινάρια Χοροθεραπείας και συμμετέχει με ομιλίες σε διάφορες Ημερίδες. Πρώην μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας και της Επιτροπής Αναγνώρισης του Επαγγελματος της Χοροθεραπείας, καθώς και νυν μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Χοροθεραπείας της Ένωσης. Μέλος της θεατρικής ομάδας “Παράβαση”. Συνεργάζεται με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αρθρογραφεί.

 

Επικοινωνία: tel.: 697 089 38 10, e- mail: kstavrou1@hotmail.com

https://www.facebook.com/profile.php?id=100028021466485

 

 

Αρθρογραφία (αναδημοσιεύσεις)

https://www.psychology.gr/author-articles.html?author=4320

 

Συνεντεύξεις

https://youtu.be/ySuYjYorOvA

https://youtu.be/8hm-sbNNciM

https://youtu.be/ZlFzsc0ZUjM

https://youtu.be/KkLInuKhmXs

 

Βιωματικό από το σεμινάριο «Chakras & σώμα, μέσα από ενεργειακές τεχνικές & τη Χοροθεραπεία» σε συνεργασία με την Ευαγγελία Βασιλείου Μάιο 2023, κίνηση χεριών/ αυτοσχεδιασμός.

https://www.instagram.com/reel/Cs0Yg3BIMih/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

 

 

Γνωρίζοντας τη Γεωργία Αγγελή

Λέγομαι Γεωργία Αγγελή είμαι αφηγήτρια, ραδιοφωνική παραγωγός από  και συγγραφέας. Κάνω ραδιοφωνικές εκπομπές από το 2013, έχω αποφοιτήσει από την Σχολή αφηγηματικής τέχνης, μετά από διετή φοίτηση, όπου εκτός από τεχνικές αφήγησης μυήθηκα στον αποσυμβολισμό τον οποίο ακόμα μελετώ. Ασχολούμαι με τα λαϊκά παραμύθια και μυθολογίες από όλο τον κόσμο από 20 ετών. Έχω σπουδάσει νευρογλωσσικό προγραμματισμό, φαινομενολογία, υπερπροσωπική ψυχολογία, επιμέλεια και διόρθωση κειμένων, δημιουργική γραφή σε μυθιστόρημα, μικρή φόρμα (διήγημα)και θεατρικό σενάριο. Στόχος μου η διάδοση του μύθου και του παραμυθιού, αλλά και του καλού βιβλίου τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά.

www.angeligeorgia.gr

angeligeorgia.storyteller@gmail.com