Σεμινάριο Feldenkrais

Θεραπευτική συνειδητή κίνηση

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ / ΩΡΑ

  • 14 Δεκεμβρίου 2019
  • 12:00 – 15:00

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

  • Απαιτείται η κράτηση θέσης
  • Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

  • 3 ώρες

ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΗ

  • isondancetheater@gmail.com
  • 2130411546

Το σεμινάριο της μεθόδου Feldenkrais βασίζεται στη σύνδεση του νευρολογικού με το μυοσκελετικό σύστημα. Μέσω απλών επαναλαμβανόμενων κινήσεων και ήπιας άσκησης στο πάτωμα, ο κάθε συμμετέχων μπορεί να αποκτήσει καλύτερη σχέση με το σώμα του. Να απαλύνει τη λεκάνη, τον αυχένα και τη σπονδυλική στήλη και σταδιακά να αποβάλλει το χρόνια πόνο και το σφίξιμο.

Η μέθοδος είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες, για ανθρώπους που γυμνάζονται ή όχι, για ανθρώπους με ή χωρίς αναπηρία, που επιθυμούν να απολαύσουν καλύτερη ποιότητα στην καθημερινότητα.
Επίσης, είναι χρήσιμο σε άτομα με προβλήματα εσωτερικών εντάσεων και άγχους.

Στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου δοκιμάζουμε με ελεύθερο αυτοσχεδιασμό να αφομοιώσουμε στο σώμα μας την ευεξία και τη λειτουργικότητα, κινούμενοι στο χώρο μόνοι ή ομαδικά.

Εισηγήτρια: Ελίνα Τζαβάρα ( δασκάλα χορού, παιδαγωγός, πιστοποιημένη Feldenkrais practitioner ).

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ελίνα Τζαβάρα γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε παιδαγωγικά στη σχολή Ν.Αυγερινοπούλου,και κατόπιν χορό στην επαγγελματική σχολή Μ.Γεροσιδέρη. Παρακολούθησε σεμινάρια θεάτρου με τους (Καταλειφό, Ρέτσο, Μαρμαρινό, Ν.Τριανταφυλλίδη, Ρ.Πατεράκη κ.α). Δούλεψε χρόνια σαν μοντέλο στην Σχολή Καλών Τεχνών, και πήρε μέρος σε performance βασισμένα σε έργα καλλιτεχνών. Για περίπου οκτώ χρόνια διδάχτηκε αυτοσχεδιασμό, body contact και butoh με τις Maria Mendez και Terez van Dam. Επίσης έχει ασχοληθεί με τη solo performance με δασκάλα την Kitt Johnson. Τελειίωσε το θεατρικό εργαστήρι του θεάτρου Πόρτα της Ξ.Καλογεροπούλου.
Το 2003 συνεργάστηκε με την Snjezana Premus στα πλαίσια της χοροθεατρικής παράστασης “Zanka” η οποία παρουσιάστηκε σε Σλοβενία και Ελλάδα. Για έξι με επτά χρόνια δούλεψε εθελοντικά και αργότερα ως βοηθός χορογράφου της Α. Παπαδάτου στην ομάδα του VSA στου Ζωγράφου (μη κερδοσκοπική οργάνωση για προγράμματα τέχνης ατόμων με αναπηρία). Παραστάσεις αυτής της μικτής ομάδας από φοιτητές Καλών Τεχνών, χορευτές, και άτομα με αναπηρία, έγιναν στο θέατρο της Σχολής σε φεστιβάλ χορού και στα πλαίσια της Παραολυμπιάδας. Συμμετείχε στην ομάδα χοροθεάτρου 14η μέρα της Μ. Αγγέλου.
Έχει διδάξει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό τα τελευταία επτά χρόνια. Είναι μέλος της ομάδας Dance Vacuum που εστιάζει σε θέματα μεταναστών. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση στη Feldenkrais Method – δηλαδή στη συνειδητή θεραπευτική κίνηση, με senior trainer την Ruty Bar.
Αυτή την περίοδο ασχολείται με την κινησιολογία στο θέατρο (για παιδιά και ενήλικες) που είναι και η μεγάλη της ευχαρίστηση. Τελευταία της δουλειά η χορογραφία της παράστασης “Χρωματιστές Γυναίκες” σε σκηνοθεσία Κ. Ξυκομηνού. Είναι ιδρύτρια του χώρου Μετα_κίνηση, που ερευνά τη σχέση του χορού με το λόγο και την έκφραση.

Leave a Reply